Skrb za osebo z okvaro sluha

Delo negovalca je lahko včasih precej nehvaležno, še posebej če negujete osebo z okvaro sluha. Z naraščanjem stresa pri delu postaja komunikacija vse težja. Da bo skrb za osebo z okvaro sluha nekoliko lažja, je v nadaljevanju navedenih nekaj nasvetov, s katerimi si lahko pomagate. 

 

Pogovorite se o okvari sluha

Najpomembnejši korak pri oskrbi osebe z okvaro sluha je, da se o okvari pogovorite – previdno. Bodite sočutni, spodbudni in razumevajoči, saj sprejemanje okvare sluha lahko predstavlja velik izziv, še posebej če vaš oskrbovanec okvaro zanika.

 

Izobrazite se

Ločite dejstva od fikcije. Na primer, nakup slušnega aparata prek spleta kljub ugodni ceni NI najboljša ideja, saj taki slušni aparati niso zasnovani posebej za posameznika.

 

Skupaj ste močnejši

Če je mogoče, zberite prijatelje in družino osebe z okvaro sluha. Podporna skupina lahko zmanjša zmedo ali strahove, ki so povezani z opravljanjem pregleda sluha in nakupom slušnega aparata, poleg tega pa lahko tudi zmanjša stres, s katerim se kot negovalec soočate sami.

 

Opažate, da prijatelj ali družinski član trpi za okvaro sluha?

Ne odlašajte in nas kontaktirajte za brezplačni pregled sluha, ki ga opravljamo v Postojni ali Novi Gorici. Za termin nas kontaktirajte:

preko spletnega obrazca

telefona: 031 601 581

ali elektronske pošte: bonus.doo@siol.net

Le tako bomo lahko strokovno ocenili stopnjo okvare sluha in vam predlagali rešitve za boljši sluh.