5 stvari, ki jih še niste vedeli o slušnih aparatih

Mnogi ljudje mislijo, da vedo že vse o slušnih aparatih. V nadaljevanju vam predstavljamo pet stvari, ki jih najbrž o slušnih aparatih še niste vedeli.

 

Slušni aparati so napredni medicinski pripomočki

Uporabnikom omogočajo, da slišijo tako v tišjih okoljih kot tudi v okoljih, kjer je poslušanje oteženo. Tehnologija slušnih aparatov je močno napredovala od preteklih časov velikih in nepraktičnih naprav. Večina slušnih aparatov je danes izredno lepih in diskretnih, saj jih v ušesu skoraj ni mogoče opaziti. Številni uporabniki slušnih aparatov lahko zdaj nosijo slušne aparate, ki so v sluhovodu „odprti“ in tako ne povzročajo neprijetnega občutka zamašenega ušesa.

Povezljivost in dostopnost sta se izboljšali

Slušni aparati omogočajo neposredno brezžično pretakanje zvoka iz mobilnih naprav, televizorjev in majhnih mikrofonov. Uporabniki pametnih telefonov lahko pretakajo glasbo neposredno na svoje slušne aparate ali pa te uporabljajo za klice. Poleg brezžičnega pretakanja zvoka iz telefona je na voljo tudi pretakanje zvoka iz televizorja in mikrofonov sogovornikov. Mikrofoni sogovornikov pri uporabi v hrupnem okolju zagotavljajo, da je sogovornikov glas mogoče slišati tudi v okoljih, kjer je poslušanje oteženo. Kliknite tukaj za dodatne informacije o aplikacijah Beltone, ki vam bodo pomagale izboljšati izkušnjo s slušnim aparatom Beltone.

 

Poslovite se od baterij

Slušni aparati so manjši kot kdaj koli prej, kar pomeni, da potrebujejo majhne baterije. Menjava starih izpraznjenih baterij z novimi je vedno predstavljala pravo nadlogo. Zdaj pa so na voljo slušni aparati s polnilnimi baterijami in prenosnimi polnilniki, kar je za osebe z motnjami vida ali gibalno ovirane osebe velika prednost. Model Beltone Amaze lahko napolnite čez noč, omogoča pa vam do 30 ur neprekinjenega delovanja.

 

Aplikacije na pametnem telefonu omogočajo diskretno upravljanje funkcij naprave

Upravljanje slušnih aparatov s pomočjo aplikacij, kot na primer preverjanje stanja baterije in prilagajanje glasnosti. Uporabite pa lahko tudi naprednejše funkcije za natančno nastavitev naprave, s katerimi lahko nadzorujete jakost govora, hrup in filtre vetra.
 

Izboljšana podpora strankam

Sodelovanje s strokovnjakom za sluh je ključnega pomena pri obravnavanju okvare sluha in povečanju koristi slušnih aparatov. A to ne pomeni, da morate izgubljati čas z nenehnimi obiski ordinacije svojega avdiologa.

Pri podjetju Bonus vam stojimo ob strani na vsakem koraku. Pred pregledom sluha in nakupom slušnega aparata ter med in po nakupu, vam bomo pomagali pri vseh morebitnih vprašanjih in težavah.