KAKO TEHNOLOGIJA SPREMINJA SLUŠNE APARATE ?

Zahvaljujoč nenehno razvijajoči se tehnologiji so naprave, ki izboljšujejo izgubo sluha, bolj prijazne kot kdaj koli prej.

Seveda danes slušni aparati pomagajo ljudem bolje slišati, vendar tehnologija prav tako spreminja način uporabe slušnega aparata. Zdaj jih ljudje lahko uporabljajo kot slušalke za uživanje v glasbi, sprejemanje klicev in drugo.

Če razmišljate o slušnem aparatu zase ali za svojo ljubljeno osebo ali vas samo zanima, kako tehnologija spreminja prihodnost za tiste, ki izgubijo sluh, razmislite o teh petih tehnoloških napredkih, ki ljudem pomagajo, da se povežejo in slišijo bolje:

Polnilne baterije. Nenehna skrb ter tudi finančni zalogaj ob menjavi baterij za slušni aparat je stvar preteklosti. Zdaj imate na voljo slušne aparate z polnilnimi baterijami in prenosnimi polnilci. Polnjenje doma je preprosto, čez noč slušni aparat položite v polnilec in zjutraj je pripravljen za uporabo.

Neposredno pretakanje iz mobilnih naprav.

Današnji slušni aparati se lahko povežejo z napravami, kot so televizija, računalniki in pametnimi telefoni da bodo telefonski klici, glasba in filmi jasnejši, zvok pa primerno glasen tako za uporabnika kot ostale.

Bolj naraven zvok.

Najnovejša tehnologija mikroobdelave pomeni, da slušni aparati zagotavljajo jasnejšo, popolnejšo in bogatejšo zvočno izkušnjo v vseh okoliščinah poslušanja. Zdaj lahko uporabniki slišijo teksturirane tone, ki vsako situacijo od pogovora pri večerji do gledališke predstave naredijo bolj izpolnjujoče. Tehnologija lahko tudi pomaga ljudem upravljati situacijske spremembe, narediti pogovore in zvok iz okolice bolj naraven in uporabnikom omogoča, da izberejo, na katere zvoke se bodo osredotočili. Slušni aparati zaznajo spremembo slušnega okolja in se na to avtomatsko prilagodijo.

Aplikacije za pametne telefone 

Uporabniki slušnih aparatov lahko sedaj preko aplikacije na svojem pametnem telefonu diskretno upravljajo s svojim slušnim aparatom, na primer preverijo stanja baterije in prilagajajo glasnost trenutni situaciji, nadzorujejo ostrino govora, zvoke in filtre za veter. Nekatere aplikacije ponujajo celo funkcijo »poišči moj slušni aparat«.

Tehnično podprta oskrba strank.

Delo s slušnim akustikom je bistvenega pomena pri svetovanju, izbiri in prilagajanju na nov slušni aparat, a zagotovo bo marsikdo navdušen nad idejo, da lahko manjše spremembe naredite tudi na daljavo kar preko aplikacije na svojem pametnem telefonu.

Od manjših modelov do naprednejše tehnologije in funkcij ni dvoma, da je to šele začetek za industrijo slušnih aparatov.