Kaj je okvara sluha in kako si pomagate do boljšega sluha?

Bolj kot kdaj koli prej je pomembno, da slišite svoje bližnje in ostanete na tekočem z dogajanjem v vaši okolici. Tu smo, da vam pomagamo na poti do boljšega sluha.

 

Če je bila pri vas ugotovljena okvara sluha ali pa sumite, da jo imate, imamo za vas dobro novico: niste sami in da obstaja rešitev! Pri podjetju Bonus vam kot dolgoletni in zaupanja vredni specialisti za sluh, pomagamo na poti do boljšega sluha. Razumevanje okvare sluha je pomemben prvi korak do napredka.

 

Za vas smo v nadaljevanju zbrali nekaj pomembnih informacij.

 

Kaj je okvara sluha?

Okvara sluha pomeni izgubo sposobnosti, da slišite določene zvoke. Lahko se vam na primer zdi, da ob manjšem hrupu slišite dobro, kadar je zelo hrupno, pa slišite slabo. Pogosto se zgodi tudi, da visokih tonov, kot je ptičje petje, sploh ne slišite. V nekaterih primerih lahko do okvare sluha sicer pride iznenada, pri večini ljudi pa se sluh slabša postopoma in se okvaro sluha zaznajo šele, ko je ta že napredovala.

 

Kateri so vzroki za okvaro sluha?

Vzrokov za okvaro sluha je več, med najpogostejšimi pa so:

  • dolgotrajna izpostavljenost hrupu,
  • proces staranja,
  • okužbe ušes,
  • genetska predispozicija,
  • poškodbe glave,
  • nekatera zdravila.

Vzroki za okvaro sluha so lahko različni, njena vrsta in resnost pa sta odvisni od dela ušesa, v katerem se okvara pojavi.

 

Kakšne so posledice okvare sluha?

Zavedamo se, da se je z okvaro sluha zelo težko sprijazniti, a če jo boste ignorirali in zanemarjali, lahko zadeve še poslabšate.

Okvara sluha lahko močno vpliva na vaše družinsko, družabno in poklicno življenje, saj onemogoča sporazumevanje, kakršnega ste bili vajeni, in škoduje vašemu splošnemu zdravju. A ne pozabite – obstaja rešitev.

 

Kako zdravimo okvaro sluha?

S slušnimi aparati lahko ohranite sposobnost razločevanja in razumevanja govora, kar lahko izboljša vaše odnose z drugimi, pripomore k vaši samozavesti v družabnih situacijah in posledično izboljša vašo kakovost življenja.

Ne odlašajte in se takoj podajte na pot do boljšega sluha!


Pri podjetju Bonus smo vedno pripravljeni pomagati, saj vam želimo omogočiti, da boste ponovno uživali v pogovorih, se ponovno povezali s svojo okolico in zaživeli polno življenje.

Svoj sluh lahko preverite kar iz udobja lastnega doma z našim hitrim in brezplačnim spletnim testom sluha ali pa se naročite na brezplačno meritev sluha v Postojni ali Novi Gorici. Za termin nas kontaktirajte:

preko spletnega obrazca

telefona: 031 601 581

ali elektronske pošte: bonus.doo@siol.net

 

Le tako bomo lahko strokovno ocenili stopnjo vaše okvare sluha in vam predlagal rešitve za boljši sluh.