5 prednosti slušnih aparatov

Ko se odločate za nakup in uporabo slušnega aparata, morate dobro razmisliti, se pogovoriti ter pretehtati prednosti in slabosti. To odločitev vam želimo nekoliko olajšati s predstavitvijo petih prednosti slušnih aparatov in njihovih pozitivnih učinkov.

 

Izboljšanje duševnega zdravja

Znano je, da lahko okvara sluha povzroča frustracije. Težave s sluhom lahko vplivajo na vse vidike našega življenja, spopadanje z njimi pa je lahko precej zahtevna naloga. Okvara sluha lahko poveča tveganje za razvoj depresije in anksioznih motenj. Če ne slišite dobro, kaj se dogaja okoli vas, je to lahko precej neprijetno in strašljivo. Pri tem vam lahko pomagajo slušni aparati. Ti vam pomagajo, da slišite svet okoli sebe, kar zmanjšuje stres, tesnobo in depresijo ter vodi k boljšemu duševnemu počutju.

 

Manjše tveganje za upad kognitivnih sposobnosti

Zdrav sluh ima velik vpliv na splošno zdravje in delovanje naših možganov. Nedavne ugotovitve kažejo, da z okvaro sluha ni povezano zgolj hitrejše upadanje duševnih sposobnosti, temveč tudi veliko večje tveganje za razvoj demence. A imamo dobro novico! Iste študije so pokazale, da uporaba slušnih aparatov pri okvari sluha lahko to povečano tveganje odpravi.

Manjše tveganje za padce

Težave z ravnotežjem se že dolgo povezujejo z ušesi. Naše ravnotežje in ušesa so neločljivo povezani, na kar nakazujeta tako vrtoglavica, ki jo povzroča premik kamenčkov kalcijevega karbonata v ušesu, kot tudi omotica, ki jo povzročajo težave v notranjem ušesu. Toda ali ste vedeli, da lahko okvara sluha tako močno vpliva na vaše ravnotežje, da lahko celo poveča tveganje za padce?

Na srečo vam lahko uporaba slušnih aparatov pomaga. Po navedbah študije medicinske fakultete Washingtonove univerze v St. Louisu lahko uporaba slušnih aparatov izboljša ravnotežje in zmanjša tveganje za padce.

Izboljšanje družabnega življenja

Ko slišite svet okoli sebe, pridobite tudi samozavest in voljo do udejstvovanja v številnih družabnih aktivnostih. Predstavljajte si, da težko slišite in sledite pogovoru … Dejansko večerja s prijatelji ni preveč zabavna. A z izboljšanim sluhom in posledično boljšim duševnim zdravjem lahko začnete uživati v druženju.

Zmanjšanje simptomov tinitusa

Tinitus je pogostejši, kot si morda mislite, saj za njim trpi vsak peti Američan. Slušni aparati lahko z ojačitvijo zvokov v vaši okolici prikrijejo zvonjenje v ušesih, ki je posledica tinitusa, ali pa vam pomagajo od njega odvrniti pozornost. Obstaja tudi aplikacija za zvočno terapijo, ki komunicira in deluje neposredno z vašim slušnim aparatom, kar lahko pomaga zmanjšati zaznavanje simptomov tinitusa.


Ne odlašajte in se takoj podajte na pot do boljšega sluha!

Pri podjetju Bonus vam želimo pomagati, da naredite prvi korak na poti do boljšega sluha. 

Svoj sluh lahko preverite kar iz udobja lastnega doma z našim hitrim in brezplačnim spletnim testom sluha ali pa se naročite na brezplačno meritev sluha v Postojni ali Novi Gorici. Za termin nas kontaktirajte:

Le tako bomo lahko strokovno ocenili stopnjo vaše okvare sluha in vam predlagali rešitve za boljši sluh.